Pirmasis sprogimas nugriaudėjo 12 val. miesto centre - tramvajaus stotelėje Serovo gatvėje, praneša naujienų agentūra UNIAN. Sprogimo banga išdaužė ne tik tramvajaus stiklus, bet ir aplinkinių pastatų langus. Tramvajų eismas laikinai sustabdytas, stotelė smarkiai apgadinta. Per sprogimą sunkiai sužaloti trys žmonės. Į nelaimės vietą atvyko greitosios pagalbos medikai ir policijos pajėgos.

Po incidento mieste susidarė didžiulės automobilių spūstys.

Skelbiama, kad sprogmuo buvo paslėptas šiukšliadežėje. Ji sprogo kaip tik tuo momentu, kai į stotelę atvažiavo pilnutėlis tramvajus.

Pirmą sprogimą sekė antras, trečias ir ketvirtas

Sprogimas Dnepropetrovske
Po 40 minučių nuo pirmojo sprogimo nugriaudėjo ir antrasis – nelaimė įvyko geležinkelio stoties rajone, skelbia naujienų agentūra „Interfax“. Ten išskubėjo greitosios pagalbos medikai ir policijos pajėgos, kurie visai neseniai dirbo pirmo sprogimo vietoje. Pirminiais duomenimis, per antrąjį sprogimą sužeisti 7 žmonės.

Anot liudininkų, sprogo šiukšliadežė prie geležinkelio stoties esančioje aikštėje. Policijos pareigūnai žurnalistams patvirtino, jog nelaimės priežastis – sprogstamasis užtaisas.

Netrukus pranešta ir apie trečiąjį sprogimą. Jis nugriaudėjo netoliese centrinio miesto Globos parko. Kaip skelbia „Interfax“, nukentėjo moteris, ji paguldyta į ligoninę dėl rankos traumos.

Daugėja informacijos apie ketvirtąjį sprogimą. Jis nugriaudėjo tame pačiame rajone kaip ir pirmasis – Karlo Markso prospekte, prie Operos teatro, taip pat tramvajaus stotelėje, praneša „Interfax“. Per ketvirtąjį sprogimą niekas nenukentėjo.

Nepatvirtintais duomenimis, skelbiama ir apie penktąjį sprogimą. Sprogimo vieta dar nežinoma.

Vertinami kaip teroristiniai išpuoliai

Dėl sprogimų srities prokuratūra pradėjo baudžiamąją bylą. Sprogimai klasifikuojami kaip teroristinis išpuolis, skelbia lenta.ru.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius teigia, jog bus sudaryta speciali tyrimo grupė.