„Šiandien – Šabo diena (šeštadienis, kai religingi žydai nedirba jokio darbo – red.), todėl neveikia jokios įstaigos ir parduotuvės, nebent priklausančios arabams, tad gatvės – ištuštėjusios. Nors, kita vertus, mačiau šunis vedžiojančius ir krosą bėgančius žmones“, – portalui „Delfi“ sakė į Tel Avivą su grupe koncertuoti atvykęs S. Jurkevičius.

Jis minėjo, kad šeštadienį oro pavojų skelbiančios sirenos ėmė kaukti apie 5 valandą ryto, jis išėjęs į viešbučio balkoną pamatė danguje skriejančią raketą bei išgirdęs garsų pokštelėjimą. Lietuvis spėja, kad tai buvo Izraelio oro gynybos sistemos „Geležinis kupolas“ raketa, gebanti ore naikinti į valstybės teritoriją leidžiamas Palestinos teroristų raketas.

S. Jurkevičius minėjo, kad pakartotinis perspėjimas nuskambėjo apie 11 valandą, jis sakė taip pat pastebėjęs skriejančią raketą.

„Čia, Izraelyje, pranešama, kad išgirdus oro pavojaus sireną, po maždaug 90 sekundžių įvyks sprogimas, ore arba ant žemės. Viešbutyje, kuriame esu apsistojęs, pakabinti ženklai, jog čia yra vadinamas „saugus kambarys“. Tik jis – pirmame aukšte, jeigu į viešbutį pataikytų raketa ar bomba, visi jame esantys tikriausiai žūtų“, – sakė žydų valstybės didmiestyje viešintis S. Jurkevičius.

Lietuvis minėjo Tel Avivo gatvėse matantis itin daug kariuomenės ir policijos automobilių, kurie nuolat zuja gatvėmis, tačiau panika dėl paskelbtos karo padėties nejaučiama.

„Su draugais buvome nuėję iki uosto, niekas mūsų nesustabdė, nepasiteiravo, kas mes tokie ir kur einame.

Kiek vėliau mus įspėjo, kad po 17 valandos nebus galima išeiti į miestą, panašu, bus įvesta komendanto valanda. Tačiau parduotuvės, kuriose lankėmės, savininkas sakė šio draudimo nepaisysiąs ir dirbsiantis įprastai“, – sakė Tel Avive šiuo metu viešintis menininkas S. Jurkevičius.

Šeštadienio vakare Izraelio naujienų kanalai pranešė, jog Tel Avivas iš Gazos ruožo pusės masiškai apšaudoma raketomis. Kol kas nėra tikslių žinių, kiek jų numušė Izraelio kariuomenės oro gynybos sistema „Geležinis kupolas", kiek raketų pasiekė tikslą.

Sprendžiant pagal viešumoje pasirodžiusius vaizdus, nuostolių neišvengta. Užfiksuoti degantys automobiliai, apgadinti pastatai, skubantys specialiųjų tarnybų pareigūnai.

Su portalu „Delfi" susisiekę izraeliečiai pasidalino vaizdais iš eilinių gyventojų buto. Nuotraukose matosi raketos sprogimo padariniai, išdaužti langų stiklai, panašu, kad žmonių aukų pavyko išvengti. Žmonės taip pat nufilmavo per langą matytą vaizdą, kaip po raketos smūgio gatvėje atvira liepsna dega automobilis.

Garsus Kremliaus režimo oponentas, šiuo metu Izraelyje gyvenantis milijardierius Leonidas Nevzlinas socialiniame tinkle „X" pasidalino vaizdo įrašu, teigdamas, jog pataikius teroristų paleistai raketai Tel Avive apgriautas pastatas. Vaizdo įraše matyti chaosas gatvėje ir apgriauti viršutiniai daugiaubučio pastato aukštai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją