Pareigūnai Teksaso centrinėje dalyje esančiame Veiko mieste sakė tebepildantys neįprastai didelio skaičiaus įtariamųjų dokumentus po sekmadienį įvykusios susirėmimo, įsiplieskusio baro „Twin Peaks“ tualete ir persimetusio į lauko terasą ir automobilių stovėjimo aikštelę.

Pasak pareigūnų, maždaug penkių gaujų nariai pliekėsi tarpusavyje, švaistydamiesi peiliais, grandinėmis ir šaunamaisiais ginklais kitų persigandusių baro lankytojų akivaizdoje.

„Viduje buvo sužeistųjų. Buvo subadytų žmonių. Buvo pašautų ir sumuštų žmonių“, – Veiko policijos atstovas seržantas Patrickas Swantonas sakė per spaudos konferenciją.

Pareigūnai patikslino suimtų įtariamųjų skaičių po to, kai anksčiau pirmadienį buvo paskelbta, kad policija sulaikė 192 žmonės.

Gaujų nariams gali būti iškelta įvairių kaltinimų, tarp jų dėl nužudymo itin sunkinančiomis aplinkybėmis, už kurį gali būti skirta mirties bausmė.

Suimtiesiems „iškelti kaltinimai dėl dalyvavimo organizuotoje kriminalinėje veikloje, susijusioje su byla dėl sunkiausio laipsnio nužudymo (bare) „Twin Peaks“, – sakė P.Swantonas. – Iš esmės tai sako, kad 170 žmonių yra susiję su žmogžudyste itin sunkinančiomis aplinkybėmis.“

Pareigūnai nurodė, kad per susirėmimą žuvo devyni gaujų nariai, o vietos žiniasklaida pranešė, kad dar apie 18 žmonių buvo sužaloti – daugiausiai pašauti arba subadyti. Šios pražūtingos muštynės buvo kruviniausias tokio pobūdžio incidentas regione per labai ilgą laikotarpį.

Policija nurodė surinkusi daugiau negu 100 ginklų chaotiškoje ir krauju aplaistytoje nusikaltimo vietoje, o įtariamieji pirmadienio vidurdienį tebebuvo registruojami.