Į maždaug 6 val. 15 min. vietos (14 val. 16 min. Lietuvos) laiku gautą pranešimą apie „aktyvų šaulį“ sureagavo saugumo pajėgos, dislokuotos karinių jūrų ir oro pajėgų aerodrome Korpus Kristi, kur tiek JAV, tiek užsienio kariai mokosi pilotuoti orlaivius, nurodė bazės atstovas.

„Šaulys buvo neutralizuotas“, – sakė atstovas.

Pasak atstovo, vienas karys, kuris, remiantis pirminiais pranešimais, buvo sužeistas, „jaučiasi gerai“, tačiau bazė buvo uždaryta praėjus dviem valandoms po incidento.

Išpuolis įvyko praėjus penkiems mėnesiams po to, kai vienas Saudo Arabijos oro pajėgų studentas, palaikydavęs ryšius su „al Qaeda“, ėmė šaudyti JAV jūrų pajėgų bazėje Floridoje. Tąsyk buvo nužudyti trys amerikiečiai jūrininkai ir sužeisti dar aštuoni.

Pirmadienį JAV teisėsaugos pareigūnai atskleidė, kad Floridoje suimtas šaulys radikalizavosi mažiausiai prieš penkerius metus ir suplanavo išpuolį dar prieš atvykdamas į JAV dalyvauti kariniuose mokymuose.

Nuo to laiko buvo sugriežtintos taisyklės: tūkstančiai karinių mokymų studentų iš užsienio nuodugniau atrenkami, jiems draudžiama nešiotis šaunamuosius ginklus.