Jamesas Freemanas tapo jau ketvirtuoju žmogumi, kuriam šiais metais JAV buvo įvykdytas mirties nuosprendis. Jis mirė praėjus aštuonioms dienoms po kitos egzekucijos Teksase, kuriame tokių bausmių įvykdoma daugiau negu kitose valstijose.

J.Freemanui buvo sušvirkšta mirtina injekcija, o jo mirtis buvo konstatuota 18 val. 30 min. vietos (ketvirtadienį 2 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

2007 metų kovą J.Freemanas naktį sėdėjo prie savo pikapo vairo medžioklės draustinyje, kur šaudyti į žvėris nuo kelio yra draudžiama.

Vienas eigulys išgirdo iš to vyro automobilio paleistą šūvį ir perspėjo kitus pareigūnus. J.Freemanas vėliau nuvažiavo, išprovokuodamas įnirtingas gaudynes, kuriose dalyvavo eiguliai, policininkai ir šerifo biuro darbuotojai.

Tarp persekiojančių bėglį buvo 34 metų Justinas Hurstas, kurį J.Freemanas mirtinai sužeidė per susišaudymą, kai jo automobilis pagaliau sustojo.

Jungtinėse Valstijose per praeitus metus mirties bausmė buvo įvykdyta 28 žmonėms – mažiausiai nuo 1991 metų, pranešė Mirties bausmių informacijos centras.