Kaip jau buvo pranešta, kaltinamųjų Davido ir Louise Turpinų vaikai augo antisanitarinėmis sąlygomis, kentė badą, buvo priversti valgyti sugedusį maistą ir neretai baudžiami – surakinami grandinėmis. Abu Turpinai dalyvavo antrą dieną vykusiame išankstiniame bylai nagrinėti skirtame teismo posėdyje, rašoma „CBS News“ portale.

Diena anksčiau teismui buvo pateiktos nuotraukos, akivaizdžiai liudijančios apie tai, kad vaikai badavo, gyveno ypač purvinoje aplinkoje, kad jiems buvo taikomos klaikios bausmės.

Tai buvo perbalusių, išsekusių, grandinėmis prie dviaukščių lovų prirakintų mergaičių nuotraukos. Teisėjams taip pat buvo suteikta galimybė išklausyti įrašo, kuriame slapta mergaites nufotografavusi sesuo kalba paskambinusi pagalbos tarnybos telefonu, – maldaute maldauja, kad kas nors ateitų ir išgelbėtų jos seseris.

„Jos nubus naktį ir ims verkti. Jos norėjo, kad ką nors pakviesčiau“, – sako 17-metė virpančiu vaikišku balsu.

Į merginos skambutį buvo sureaguota, tačiau, kai į namus, kuriuose gyveno šeima, atvyko policija, dvi nuotraukoje užfiksuotos mergaitės jau buvo atrakintos. Tik 22-ejų metų Turpinų sūnus tebebuvo sukaustytas grandinėmis.

Pasak Riversaido apygardos šerifo biuro detektyvo Thomaso Salisbury, vaikinas tada nurodė, kad jis ir jo seserys buvo nubausti, nes, esą, vogė maistą ir demonstravo nepagarbą.

Turpinų sūnus taip pat papasakojo, kad iš pradžių tėvai jį surišdavo virvėmis, tačiau vėliau, pamatę, kad šis išmoko išsilaisvinti, pradėjo kaustyti grandinėmis. Tokios bausmės buvo taikytos daugiau nei šešetą metų.

Turpinai

Kai kaltinamoji pusė pateikė seno modelio mobiliuoju telefonu nufotografuotas seserų nuotraukas, keletas teismo salėje sėdėjusių žmonių net aiktelėjo iš siaubo.

Kaip sakė šerifo pavaduotojas Danielis Brownas, viena iš surakintų Turpinų dukterų prisipažino, kad tada, kai išgirdo beldimą į duris ir pro langą pamatė prožektoriaus šviesą, suprato, jog sesuo susisiekė su policija.

„Ji pasakė supratusi, kad pagaliau bus išlaisvinta“, – sakė D. Brownas.

Tyrėjai patvirtino, kad Turpinų vaikai, kurių jauniausiam dveji, o vyriausiam – 29 metai, didžiausią gyvenimo dalį praleido užrakinti kambariuose. Jie retai gaudavo maisto, neturėjo žaislų ar žaidimų, nelankė mokyklos ir beveik su niekuo nebendravo. Tik porą kartų šeima buvo išvykusi į Disneilendą ir Las Vegasą.

Vyriausiasis Turpinų sūnus visgi mokėsi vietiniame koledže, tačiau motina jo kasdien laukdavo prie mokyklos, o pasibaigus pamokoms įsisodindavo į automobilį ir iš karto veždavo tiesiai namo.

Vyriausieji tyrėjai iš apygardos prokuroro biuro patvirtino, kad, remiantis gydytojų išvadomis ir įrašais medicinos dokumentuose, kai kurie vaikai buvo gerokai nusilpę, dėl prastos mitybos buvo sunykę net raumenys; suaugę vaikai svėrė 14 kilogramų mažiau, nei turėtų.

Prie lovos periodiškai rakinamai vienuolikametei dėl maisto stygiaus sustojo augimo procesai. Pasak tyrėjo Patricko Morriso, jos rankos buvo ne ką didesnės nei kūdikio.

Per 20 minučių trukusį pokalbį su pagalbos tarnybos darbuotoju iš namų pasprukusi septyniolikmetė spėjo pasakyti: „Mes nelankome mokyklos, aš nesu baigusi nė pirmos klasės.“

Su ja kalbėjęsis šerifo pavaduotojas Manuelis Camposas prisimena, kad mergina sakė metus nesipraususi, be to, nežinojo, koks tada buvo mėnuo ir kuri diena.

Maždaug prieš dvejus metus motina, pasak M. Camposo, ėmė savo dukterį smaugti už tai, kad ši, pasiskolinusi iš sesers mobilųjį telefoną, žiūrėjo Justino Bieberio dainos vaizdo klipą. „Matyt, nori mirti ir keliauti į pragarą“, – sakė tada motina.

Pusryčių vaikai negaudavo niekada, o vietoj priešpiečių ir pietų jiems buvo paduodama, pavyzdžiui, suvožtinių su žemės riešutų sviestu, šaldytų buritų ir bulvių traškučių.

Mergina pareigūnui prisipažino jau kurį laiką atsisakanti valgyti sumuštinius su žemės riešutų sviestu, nes nebegali jų nuryti ir vis išvemia.

Per antrą dieną pratęstą išankstinį bylos nagrinėjimą septyni suaugę Turpinų vaikai buvo susodinti atskiroje teismo salėje.