Teismas trečiadienį dėl neteisėto rinkimų kampanijos finansavimo 69-erių buvusiam prezidentui skyrė dvylikos mėnesių laisvės atėmimo bausmę, iš kurių šeši mėnesiai skirti lygtinai. Pirmosios instancijos teisme N. Sarkozy prieš daugiau kaip dvejus metus buvo nuteistas vienerius metus kalėti be lygtinio paleidimo.

Remiantis teismu, N. Sarkozy nereikės sėsti į kalėjimą. Kokie tiksliai jam bus skirti ribojimai, bus sprendžiama vėliau. Prokurorai reikalavo lygtinės vienerių metų laisvės atėmimo bausmės, o N. Sarkozy gynėjai prašė jį išteisinti. N. Sarkozy dar gali kreiptis į Kasacinį teismą.

Šis procesas susijęs su galiausiai N. Sarkozy pralaimėtais 2012 m. prezidento rinkimais. Pirmininkaujanti teisėja Pascaline Chamboncel-Saligue sakė, kad N. Sarkozy komanda nustatytą rinkimų kampanijos išlaidų sumą viršijo mažiausiai 20 mln. eurų. Siekdama nuslėpti papildomas išlaidas, jo partija UMP, kuri dabar pervadinta į „Les Républicains“, naudojo fiktyvių sąskaitų sistemą. Nors N. Sarkozy šios sistemos nesugalvojo, tačiau esą nevykdė savo pareigos kontroliuoti išlaidas. N. Sarkozy kaltinimus neigė.

Kiti kaltinamieji apeliaciniame procese buvo nuteisti iki dvejų metų kalėjimo ir lygtinėmis bausmėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją