Teismas paleido N. Meliją į laisvę už 30 tūkst. larių (9,2 tūkst. eurų) užstatą, pranešė Gruzijos žiniasklaida.

Kitas bylos nagrinėjimas teisme numatytas rugpjūčio 16 dieną.

Tokį teismo sprendimą teismo salėje buvę N. Melijos šalininkai sutiko plojimais.

Savo ruožtu prokuroras Amiranas Guluašvilis pareiškė, kad teismas parlamentarui skyrė tam tikrų suvaržymų.

„Neskaičiuojant užstato, teismas nurodė, kad N. Melija turi atiduoti teisėsaugos institucijoms visus savo asmens tapatybės dokumentus, turi gyventi vietoje, kur yra registruotas, ir laiku atvykti į tyrėjų apklausą. Kol vyksta tyrimas, N. Melijai taip pat uždrausta daryti kokius nors viešus pareiškimus ir susisiekti su šios bylos liudininkais“, – sakė prokuroras.

Gruzijos parlamentas trečiadienį panaikino parlamentaro N. Melijos neliečiamybę, kad prokuratūra galėtų pradėti baudžiamąjį procesą.

Vienas iš opozicinės partijos „Vieningasis nacionalinis judėjimas“ lyderių N. Melija yra kaltinamas birželio 20 dieną surengto protesto prie parlamento rūmų Tbilisyje organizavimu. Tąsyk minia akcijos dalyvių drauge su parlamentaru pabandė prasiveržti pro policijos užtvarą ir patekti į parlamentą.

Protestų banga Tbilisyje kilo po to, kai praėjusią savaitę vienas Rusijos Valstybės Dūmos deputatas kreipėsi į Sakartvelo parlamentą iš pirmininko tribūnos. Tai buvo itin kontroversiškas žingsnis, turint galvoje po trumpo 2008 metų karo tarp Tbilisio ir Maskvos tvyrančią įtampą.

Prokuratūros liudytojai šioje byloje yra keletas policijos darbuotojų. Pats N. Melija kategoriškai neigia visus jam pareikštus kaltinimus.