Granatos buvo „dovanų rinkinio“, kurį gimimo dienos proga G. Častiakovas gavo iš kolegos pulkininko Timčenkos, dalis.

Duodamas parodymus, pulkininkas pareiškė, kad pats nusprendė įteikti tokią dovaną ir į medinę dėžutę įdėjo butelį viskio bei šešias granatas.

Šaltiniai pažymi, kad šią informaciją patvirtino ir trys liudininkai, kurie matė, kaip pulkininkas įteikė dovaną. Jis netgi pasakė G. Častiakovui: „Tave sunku nustebinti, todėl dovanoju kovinių granatų ir butelį gero viskio.“

„Akivaizdu, kad G. Častiakovas pagalvojo, jog pulkininkas pajuokavo, nes paskui pasiėmė vaikus iš mokyklos ir pradėjo apžiūrinėti dovanas. Jis pamanė, kad dėžutėje ne tikros granatos, o specifinės formos taurelės“, – nurodė šaltinis.

Pažymima, kad Timčenko sau pasiliko dvi granatas.

Delfi primena, kad pirmadienio vakarą pranešta, jog žuvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado padėjėjas G. Častiakovas.

„Tragiškomis aplinkybėmis per savo gimtadienį žuvo mano padėjėjas ir artimas draugas majoras Genadijus Častiakovas“, – platformoje „Telegram“ parašė generolas Valerijus Zalužnas. Pasak jo, vienoje iš G. Častiakovui padovanotų dovanų „detonavo nežinomas sprogstamasis įtaisas“.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Igoris Klymenka savo ruožtu tvirtino, kad G. Častiakovas rodė savo sūnui padovanotą dėžutę su granatomis. „Iš pradžių sūnus paėmė sviedinį į rankas ir pradėjo sukti žiedą. Tada kariškis atėmė granatą iš vaiko, patraukė žiedą ir taip sukėlė tragišką sprogimą“, – „Telegram“ kanale nurodė I. Klymenka.

Ministro teigimu, policija identifikavo mirtiną dovaną padovanojusį asmenį, kuris taip pat tarnauja kariuomenėje, ir konfiskavo dar dvi panašias granatas.

Pareigūnai atlieka tyrimą.

Anot V. Zalužno, G. Častiakovas buvo vedęs ir turi keturis vaikus. Ukrainos kariuomenės vadas pažymėjo, kad nuo Rusijos invazijos pradžios 2022 metų vasarį G. Častiakovas buvo „visiškai paskyręs savo gyvenimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir kovai su Rusijos agresija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)