„Žinome apie dabartinę padėtį. Vyksta karinis aktyvumas, taip pat ir šį rytą, prieš kelias minutes, tačiau mes nesustojame“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė TATENA vadovas Rafaelis Grossi, jam su komanda išvykstant iš Zaporižios miesto.

„Manau, kad reikia tai tęsti. Turime atlikti labai svarbią misiją“, – pabrėžė jis.

Ukrainos pareigūnai anksčiau ketvirtadienį apkaltino Rusiją prieš TATENA inspektorių vizitą.

Nuo aušros Maskvos kariai „apšaudo Enerhodarą iš minosvaidžių ir naudoja automatinius ginklus bei raketas“, platformoje „Telegram“ pranešė šio miesto meras Dmytro Orlovas, paskelbęs nuotraukas iš Rusijos okupuotos teritorijos, kuriose matyti apgadinti pastatai, iš kurių veržiasi dūmai.

„Reikalaujame, kad Rusija nutrauktų savo provokacijas ir suteiktų TATENA prieigą prie šio Ukrainos branduolinio objekto“, – sakė D. Orlovas.

TATENA inspektoriai, vykstantys į Rusijos kontroliuojamą elektrinę, esančią kovų fronto linijoje Pietų Ukrainoje, siekia užkirsti kelią „branduolinei avarijai“, trečiadienį pareiškė R. Grossi.

Zaporižios AE, kuri yra didžiausias branduolinis objektas Europoje, apylinkės pastarosiomis dienomis buvo ne kartą apšaudomos, o Kyjivas ir Maskva kaltina dėl to viena kitą.

Ši situacija kelia susirūpinimą tarptautinėje arenoje, ir TATENA vadovas su savo 13 ekspertų grupe turi patikrinti Zaporižios AE.

Išvakarėse R. Grossi sakė, kad jo agentūra bandys pasiekti „nuolatinį buvimą“ šiame objekte.

Elektrinę nuo kovo mėnesio yra užėmusios Rusijos pajėgos, o Ukraina kaltina Rusiją dislokavus joje šimtus karių ir laikant ten šaudmenis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją