Dar viena moteris, sekmadienį nuėjusi į stadioną „Uhuru“ šalies finansų centre Dar es Salame, dingo. Stadione gedėti J. Magufuli, apie kurio mirtį po paslaptingos trumpos ligos pranešta praėjusią savaitę, buvo susirinkę dešimtys tūkstančių žmonių.

„Jie nuėjo atsisveikinti [su velioniu] stadione, bet kilusi spūstis baigėsi tragedija“, – telefonu AFP sakė žuvusios moters giminaitis Geraldas Mtuwa.

Pasak jo, žuvę vaikai buvo nuo penkerių iki 12 metų amžiaus. Žuvusi moteris yra dviejų šių vaikų motina, o kiti du vaikai buvo jos sūnėnai.

G. Mtuwos teigimu, šeima dingusiosios ieškojo ligoninėse ir morguose, bet jos nerado ir baiminasi blogiausios baigties.

Spūstis kilo žmonėms grūdantis gatvėse aplink stadioną, kur savaitgalį buvo pašarvotas J. Magufuli.

Vyriausybė kovo 17-ąją pranešė, kad 61 metų J. Magufuli mirė nuo senos širdies ligos, ir paskelbė 21 dienos gedulą.

Tačiau prieš mirtį prezidentas viešumoje nesirodė tris savaites ir lieka klausimų dėl tikrosios jo mirties priežasties. Opozicija sako, kad jis mirė nuo COVID-19.

J. Magufuli skeptiškai vertino COVID-19 ir dėl to Tanzanija neskelbia duomenų apie šią ligą, netaiko jokių viruso plitimo stabdymo priemonių.

Penktadienį jo pavaduotoja Samia Suluhu Hassan tapo pirmąja moterimi, užėmusia Tanzanijos prezidento postą.

Pirmadienį įvyko valstybinės J. Magufuli laidotuvės Dodomoje, jose dalyvavo lyderiai iš visos Afrikos.

Šiuo metu pusiau autonominėje Zanzibaro saloje esantis J. Magufuli karstas trečiadienį bus nuskraidintas į Mvanzos miestą, o penktadienį velionis prezidentas bus palaidotas savo protėvių kaime Čate Tanzanijos šiaurės vakaruose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)