Tarnyba informavo, kad apie nelaimę pranešė pro šalį plaukęs krovininis laivas. Į medinį laivą sunkėsi vanduo. Jis pateko į bėdą už maždaug 130 km į pietvakarius nuo Schizos salos.

Krovininis laivas, su Maršalo salų vėliava plaukiojantis tanklaivis „Aristofanis“, paėmė mediniu laivu plaukusius žmones.

Pakrančių apsaugos tarnybos patrulinis laivas, vienas karinių oro pajėgų sraigtasparnis ir vienas karinio jūrų laivyno sraigtasparnis buvo pasiųsti į tą rajoną vykdyti paieškos ir gelbėjimo operacijos, kai vienas krovininio laivo įgulos narys pranešė pareigūnams matęs, kaip perkeliant keleivius į tanklaivį viena moteris įkrito į vandenį.

„Aristofanis“ plaukė į pietinę Kretos salą, kur migrantai bus išlaipinti. Pakrančių apsaugos tarnyba sakė kol kas neturinti informacijos apie jų tautybę, iš kur jie išplaukė ar koks buvo jų kelionės tikslas.

Graikija yra vienas populiariausių patekimo į Europos Sąjungą punktų žmonėms, bėgantiems nuo konfliktų ir skurdo Vidurio Rytuose, Afrikoje bei Azijoje.

Tačiau Graikijos pareigūnams imantis vis griežtesnių veiksmų prieš migrantus, atvykstančius į rytines jos salas iš kaimyninės Turkijos, žmonių kontrabandininkai vis dažniau naudoja didesnius laivus, kuriais apeinant Graikiją plukdo migrantus tiesiai į Italiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją