Rusijos invazija į Ukrainą įstūmė V. Putiną į tarptautinę izoliaciją ir paliko jam nedaug sąjungininkų.

Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) yra išdavęs V. Putino arešto orderį dėl įtariamo tūkstančių ukrainiečių vaikų deportavimo į Rusiją.

Tailandas, kuris nėra TBT Romos statuto šalis, pasirinko toliau bendradarbiauti su Rusija.

Srettha ir V. Putinas antradienio vakarą susitiko Kinijos „Juostos ir kelio iniciatyvos“ forumo kuluaruose ir aptarė prekybinių bei kultūrinių ryšių stiprinimą.

„Pakviečiau jį kitais metais apsilankyti Tailande“, – trečiadienį sakė Tailando premjeras. „Prezidentui Putinui patinka Puketas, kaip suprantu, jis dažnai keliauja“, - sakė jis, turėdamas omenyje Tailando kurortinę salą.

Pasak Tailando vyriausybės pranešimo, V. Putinas priėmė kvietimą, tačiau vizito data dar nenustatyta.

Per susitikimą su Srettha V. Putinas apgailestavo, kad dvišalė prekyba sumažėjo dėl „neramios tarptautinės padėties“, praneša Rusijos naujienų agentūra TASS.

Šiais metais nuo turizmo priklausomame Tailande apsilankė daugiau nei milijonas rusų. Neseniai Tailandas pakeitė vizų išdavimo tvarką ir leido rusams karalystėje lankytis iki trijų mėnesių – anksčiau buvo leidžiama 30 dienų.

Tailandas kartu su Kinija ir Indija susilaikė balsuojant JT Generalinėje Asamblėjoje pernai, kai buvo smerkiama Rusijos įvykdyta Ukrainos dalies aneksija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją