Sekmadienį vykusiame balsavime stulbinamai išaugusi naujoji MFP tapo didžiausia partija, antroje vietoje liko opozicijos varžovas – milijardieriaus ekspremjero Thaksino Shinawatros judėjimas „Pheu Thai“.

MFP lyderis Pita Limjaroenratas sakė, kad sieks sudaryti šešių partijų koaliciją, į kurią įeitų ir „Pheu Thai“.

„Aš esu Pita Limjaroenratas, būsimasis Tailando ministras pirmininkas“, – sakė jis žurnalistams MFP būstinėje Bankoke. „Esame pasirengę formuoti vyriausybę“, – pridūrė jis, žadėdamas būti „premjeru visiems“.

42 metų politikas sakė, kad paskambino Paetongtarn Shinawatrai, pagrindinei „Pheu Thai“ kandidatei į premjerus, ir pakvietė prisijungti prie koalicijos.

Tailandiečiai rekordiškai gausiai atėjo į rinkimus, kad paskelbtų žiaurų nuosprendį buvusiam perversmo lyderiui ministrui pirmininkui Prayutui Chan-O-Cha, kaltinamam dėl ekonomikos sąstingio ir žmogaus teisių suvaržymo.

Prognozuojama, kad MFP ir „Pheu Thai“ užims 292 iš 500 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose, o dvi pagrindinės su armija susijusios partijos iš viso surinks tik 76 vietas.

Tačiau karalystėje, kurioje perversmai ir teismo nutarimai dažnai ima viršų prieš balsavimo urnas, baiminamasi, kad rezultatai dar gali būti sužlugdyti.

MFP pažadėjo reformuoti griežtus šalies įstatymus dėl karaliaus įžeidimo, todėl gali kilti konfliktų su įtakingais rojalistų ir kariškių sluoksniais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją