Autobusas vežė darbininkus iš Tailando pasienio miesto į sostinę Bankoką. Kartu važiavo dar trys autobusai su migrantais darbininkais.

Kol kas neaišku, dėl ko autobuse įsiplieskė gaisras.

Televizijos reportažuose buvo matyti liepsnų nuniokotas autobusas. Daugelis jo keleivių kilus gaisrui liko įkalinti viduje.

„Dabar žinoma apie 20 žuvusiųjų, dar trys žmonės buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė nelaimių prevencijos ir padarinių likvidavimo centro atstovas.

Vienas gelbėtojas žurnalistams sakė, kad iš viso autobusu važiavo 47 žmonės.

Nelaimė įvyko 1 val. 25 min. vietos (ketvirtadienį 21 val. 25 min. Lietuvos) laiku šiaurės vakarinėje Tako provincijoje, besiribojančioje su Mianmaru, kuris yra pagrindinis migrantų darbo jėgos šaltinis Tailandui.

Žemą statusą turintys ir prastai apmokami migrantai darbininkai dažnai žūsta Tailande dėl saugos reikalavimų nesilaikymo ir išnaudojimo.

Tailando keliai yra vieni pavojingiausių pasaulyje – kasmet juose per eismo nelaimes žūsta apie 24 tūkst. žmonių, rodo Pasaulio sveikatos organizacijos duomenys.

Praėjusią savaitę 18 žmonių žuvo ir dar dešimtys buvo sužeisti, kai juos vežęs autobusas nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į medį Tailando šiaurės rytuose.

To autobuso vairuotojas vėliau prisipažino, kad vairavo apsvaigęs nuo narkotikų.