Vieną akimirką keleivis išgirdo į ugnies spragsėjimą panašų garsą ir užuodė dūmus.

Maitree Promjampa papasakojo, kad po penkių minučių pamatė virstančius dūmus ir liepsnas. Tada kelte kilo panika: žmonės pradėjo šauktis pagalbos.

„Didžiausias iššūkis buvo gauti gelbėjimosi liemenę. Buvo tikras chaosas, žmonės raudojo iš siaubo“, – naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė gaisro liudininkas.

Iš viso kelte buvo 108 žmonės, iš kurių 97 keleiviai. Laimei, per gaisrą niekas nenukentėjo, feisbuke rašė atstovai.


Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip iš kelto virsta juodų dūmų kamuoliai, į pagalbą keleiviams bei įgulai skuba keli laivai. Žmonės paskubomis dėjosi gelbėjimosi liemenes ir lipo lauk iš kelto, kurį neilgai trukus prarijo liepsnos.

Surat Thani gyvenantis M. Promjampa, kuris labai dažnai į Koh Tao plaukia dirbti, sako, jog panikos apimti žmonės šoko į vandenį, nes, baimindamiesi galimo sprogimo, laivai nenorėjo priplaukti labai arti degančio kelto.

„Kiekvienas gelbėjosi, kaip išmanė“, – konstatuoja vietinis.

Galiausiai liepsnas pavyko numaldyti. Nustatyta, kad gaisras kilo variklio skyriuje, tačiau tikroji priežastis dar nenustatyta. Keltas, plukdantis tiek vietinius, tiek turistus, nenuskendo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją