Naujosios taisyklės įsigalioja nuo penktadienio. Neskiepytiems atvykėliams taikomas dešimties dienų karantinas.

Nakties komendanto valanda trumpėja viena valanda: dabar ji taikoma nuo 22, o ne nuo 21 valandos ir galioja iki 4 valandos.

Tai reiškia, kad restoranai, prekybos centrai ir parduotuvės vėl gali dirbti ilgiau.

Pietryčių Azijos šalyje, kurioje gyvena apie 70 milijonų gyventojų, pastaruoju metu mažėja koronaviruso atvejų. Penktadienį valdžios institucijos per 24 valandas užregistravo apie 11 600 naujų užsikrėtimų.

Rugpjūtį naujų kasdienių atvejų skaičius kartais viršydavo 20 tūkstančių.

Dėl teigiamos tendencijos penktadienį taip pat leista vėl atidaryti grožio salonus, SPA centrus, kino teatrus ir sporto sales.

Vyriausybė nuo lapkričio gali panaikinti karantino reikalavimus visiškai vakcinuotiems asmenims daugelyje populiarių kurortų, jei skaičiai ir toliau mažės. Valdžia tikisi atgaivinti turizmą – svarbiausią Tailando ekonomikos sektorių.

Penktadienį didžiausioje šalies Puketo saloje toliau lengvinamos sąlygos turistams. Dabar jie turi likti saloje tik pirmąsias septynias savo kelionės dienas, o ne 14 dienų, kad galėtų keliauti į kitas provincijas.

Praėjusiais metais Tailandas buvo laikomas pavyzdine šalimi kovoje su pandemija, bet nuo balandžio patyrė didžiausią iki šiol koronaviruso bangą.

Kol kas visiškai paskiepyta mažiau nei ketvirtadalis gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)