Praėjusį mėnesį Pekinui atlaisvinus griežtus apribojimus, Kinijoje labai padaugėjo užsikrėtimo atvejų. Šalies ligoninės ir krematoriumai tapo perpildyti.

Jungtinės Valstijos, Kanada, Japonija ir Prancūzija yra tarp šalių, kurios nustatė naujas taisykles, reikalaujančias, kad keliautojai iš Kinijos pateiktų neigiamus COVID-19 testus, nes didėja susirūpinimas dėl išaugusio susirgimų skaičiaus.

Tačiau Tailando pareigūnai ketvirtadienį pareiškė, kad visoms šalims turėtų būti taikomos vienodos sąlygos.

Tailandas nereikalauja COVID-19 testų rezultatų iš turistų, atvykusių iš bet kokios šalies“, – ketvirtadienį po sveikatos, turizmo ir transporto pareigūnų susitikimo žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Anutinas Charnvirakulas.

Vyriausybės duomenimis, iki pandemijos į Tailandą daugiausia turistų atvykdavo iš Kinijos – 2019 metais į šalį atvyko beveik 11 mln. kinų.

Iki pandemijos turizmas atnešdavo beveik 20 proc. šalies pajamų, o griežti pasienio apribojimai sveikatos krizės įkarštyje atsiliepė viso Tailando viešbučiams, restoranams ir kelionių organizatoriams.

„Tai galimybė atkurti mūsų ekonominę padėtį ir atsigauti po beveik trejus metus trukusių nuostolių“, – sakė Anutinas Charnvirakulas.

Tailando turizmo valdybos vadovo pavaduotojas Tanesas Petsuwanas sakė, kad tikisi, jog šį mėnesį į Tailandą atvyks apie 60 000 Kinijos piliečių ir kad jų skaičius nuolat didės.

„Tikimės, kad kinų turistai atvyks į Tailandą po kinų Naujųjų metų“, – sakė turizmo ministras Pipatas Ratchakitprakanas.

2022 metais Tailandas sulaukė virš 10 mln. užsienio lankytojų – tai gerokai daugiau nei 2021 metais, kai jų skaičius siekė 430 000, bet vis dar gerokai mažiau nei 2019 metais, kai į šalį atvyko apie 40 milijonų žmonių.

Tailando pareigūnai prognozuoja, kad 2023 metais į šalį atvyks 20 milijonų turistų, tačiau mano, kad dėl Kinijos turistų šis skaičius turėtų išaugti iki 25 milijonų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją