Ši valstybė buvo viena iš paskutiniųjų pasaulyje, kurioje dar nebuvo registruota ši infekcija.

Penki užsikrėtimo atvejai nustatyti sostinėje Dušanbėje ir dar 10 – šiauriniame Sogdo regione, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Khovar“, cituodama už kovą su koronavirusu atsakingą vyriausybinę instituciją.

Ta pati institucija nurodė, kad nuo šiol visiems piliečiams bus privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes.

Tadžikistanas iš pradžių gana neryžtingai ėmėsi apsauginių priemonių koronaviruso plitimui sustabdyti.

Daugiausia musulmonų gyvenamoje šalyje mečetės buvo uždarytos dar kovą, bet anksčiau šį mėnesį jos atvėrė savo duris ir netrukus vėl buvo uždarytos.

Tadžikistanas taip pat buvo viena iš nedaugelio šalių, kur iki šio savaitgalio vyko profesionalų futbolo varžybos, dabar sustabdytos iki gegužės 10 dienos.

Sieną su Kinija turintis Tadžikistanas jau nuo vasario taiko 14 dienų karantiną į šalį sugrįžtantiems savo piliečiams užsieniečiams.

Aukšto rango prokuroro mirtis dėl kvėpavimo takų infekcijos komplikacijų šį mėnesį sukėlė susirūpinimą dėl galimo koronaviruso plitimo šalyje.

Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija paaiškino, kad pareigūnas mirė nuo kiaulių gripo, o atlikti tyrimų dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 atsakymai buvo neigiami.

Tadžikistanui patvirtinus pirmuosius užsikrėtimo koronaviruso atvejus šalyje, Turkmėnija lieka vienintele oficialiai COVID-19 nepaliesta buvusio sovietų bloko valstybė.