Centriniame Liucernos kantone gyvenančiai moteriškei buvo suleistas bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtas preparatas, kurį vos prieš keturias dienas patvirtino šalies vaistų priežiūros institucija.

Šveicarija siekia suvaldyti greitai plintančią koronavirusinę infekciją.

„Esu labai patenkintas, kad mums pavyko pradėti skiepijimą Liucernos kantone“, – pareikšime nurodė regiono sveikatos apsaugos departamento vadovas Guidas Grafas.

„Šie skiepai yra svarbus kovos su koronavirusu elementas“, – pridūrė jis.

Jungtinė Karalystė tapo pirmąja pasaulio šalimi, pradėjusia platinti „Pfizer-BioNTech“ vakciną. Pirmąja pasiskiepijusia brite gruodžio 8 dieną tapo 90 metų pensininkė Margaret Keenan.

Europos Sąjunga, kuriai Šveicarija, kaip ir Britanija, nepriklauso, ruošiasi pradėti imunizavimo kampanijas gruodžio 27 dieną.

Šveicarija šiuo metu grumiasi su aukštais sergamumo ir mirtingumo rodikliais. 8,6 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios iš viso nustatyta per 415 tūkst. užsikrėtimo ir daugiau kaip 6 300 mirties atvejų.

Pirmieji skiepijami pagyvenę ir gretutinėmis ligomis sergantys piliečiai, kurių Šveicarija turi apie 2 milijonus.

Artimiausiomis dienomis Liucernoje gaus pirmąją iš dviejų vakcinos dozių daugiau pagyvenusiųjų ir senelių namų gyventojų, informavo vietos valdžia. Antroji vakcinos dozė suleidžiama po trijų savaičių trukmės pertraukos.