Šveicarijos sankcijos bus taikomos baltarusių oro bendrovei „Belavia“, valstybinei įmonei „Centrkurort“, turizmo bendrovei „Oskartur“, viešbučiui „Planeta“, pasienio specialiosioms pajėgoms (OSAM), „Grodna Azot“, „Belarusnafta“, „Belšyna“, viešbučiui „Minsk“.

Į „juoduosius sąrašus“ taip pat įtrauktos Sirijos oro bendrovė „Cham Wings“ ir pasų bei vizų tarnyba „VIP Grub“, įsikūrusi Stambule.

Tarp asmenų, kuriems bus taikomos sankcijos, yra Baltarusijos valstybinio sienų apsaugos komiteto pirmininkas Anatolis Lapo ir Baltarusijos Užsienio reikalų ministerijos spaudos sekretorius Anatolis Hlazas.

Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje pastaraisiais mėnesiais išaugo iš Baltarusijos plūstančių migrantų – daugiausiai atvykėlių iš Vidurinių Rytų – srautas. Europos Sąjunga kaltina Minsko režimą sąmoningai kurstant chaosą prie Bendrijos sienų, o Baltijos valstybės šiuos veiksmus vadina hibridine agresija.

Lapkričio pradžioje padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES.

Dėl šios krizės Europos Vadovų Taryba gruodžio pradžioje nusprendė įvesti sankcijas dar 17 asmenų ir 11 organizacijų, įskaitant „Belavia“ ir „Cham Wings“.

Patvirtinus šį, jau penktą, ES sankcijų Baltarusijai paketą, „juoduosiuose sąrašuose“ iš viso yra 183 asmenys ir 26 organizacijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)