Per septynias valandas trukusį susitikimą Turkijos vyriausybė dar kartą pareikalavo išduoti įtariamus teroristus, trečiadienį pranešė valstybinis naujienų kanalas TRT. Teigiama, kad šie asmenys yra uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) nariai ir Guleno judėjimo rėmėjai.

Derybose dalyvavo Švedijos ir Turkijos teisingumo ministerijų atstovai, rašoma pranešime. Ketvirtadienį diskusijos tęsis.

Dešimtmečius buvusios neutralios Suomija ir Švedija pateikė paraiškas prisijungti prie Vakarų gynybos Aljanso, reaguodamos į Rusijos vasarį pradėtą invaziją į Ukrainą. Tačiau narystei ratifikuoti reikia pritarimo visais balsais, o Turkija dar nepalaikė šių šalių prisijungimo, remdamasi saugumo sumetimais. Nuo to laiko dedamos diplomatinės pastangos išsklaidyti Ankaros baimes.

Ankara apkaltino abi šalis remiant uždraustą PKK ir Sirijos kurdų miliciją YPG, abi jas Turkija priskiria teroristinėms grupuotėms. Turkija taip pat kaltina JAV gyvenantį islamo dvasininką Fethullah Guleną dėl nepavykusio karinio perversmo 2016 metais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją