Švedijoje intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 1 572 žmonės, tarp jų – 1 177 vyrai. Daugiausia infekuotųjų (8 536) ir mirusiųjų (1 463) užregistruota sostinės regione.

„Pastarosiomis dienomis mūsų skaičiai nedideli, bet taip dažnai būna savaitgalį ir pirmadienį po poilsio dienų“, - pareiškė per spaudos konferenciją šalies vyriausiasis epidemiologas Andersas Tegnellis. Anot jo, vis mažiau pacientų guldoma į intensyviosios terapijos skyrius.

Kilus koronaviruso pandemijai, Švedijos vyriausybė uždarė sienas užsieniečiams, negyvenantiems ES šalyse, paragino piliečius neorganizuoti renginių, kuriuose dalyvautų daugiau kaip 50 žmonių. Vyresniųjų klasių moksleiviams ir studentams rekomenduojama mokytis nuotoliniu būdu. Vaikų darželiai ir pradinės mokyklos tebedirba. Karantinas šalyje ar atskiruose regionuose nebuvo paskelbtas, parduotuvės ir visuomeninio maitinimo įmonės atidarytos.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija.