Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Švedijos armijos štabo operatyvinio skyriaus viršininku Matsu Ludvigu.

„Atidavėme jiems viską, ką galėjome, gerą techniką ir geras žinias. Dabar linkime jiems visokeriopos sėkmės vaduojant savo šalį“, – sakoma pareiškime.

Pažymima, kad kiek daugiau nei 30 metų šie tankai sudarė Švedijos mechanizuotųjų brigadų stuburą. Dabar Ukrainos kariuomenė turi dešimt šių tankų su Švedijos kariuomenės parengtomis įgulomis kovai už savo šalies išvadavimą.

Pasak M. Ludvigo, 2023 metų vasario 24-ąją, per Rusijos plataus masto invazijos metines, buvo pristatytas politinis sprendimas, kad Švedija padovanos Ukrainai apie dešimt tankų.

Švedijos kariuomenės štabe jau buvo ruošiamasi tokiam sprendimui, įskaitant Ukrainos kariškų mokymą valdyti šiuos tankus.

Tai pagrindinis Švedijos kovinis tankas, licencijuotas vokiško tanko „Leopard 2“ variantas, kurio konstrukcijoje padaryta įvairių pakeitimų. Pagrindinė tanko ginkluotė yra 120 mm lygiavamzdis pabūklas „Rheinmetall L44“. Jis gali šaudyti šarvamušiais ir universaliais kumuliatyviniais sviediniais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją