„Antonivkos tiltas yra vienas iš transporto krypčių, kurias rusai bando atkurti, tačiau suvokia, kad tokios konstrukcijos neįmanoma užlopyti betono kibiru. [Statinys] reikalauja gana didelio remonto ir technologinių procesų... Todėl mes jį kontroliuojame ir nuotoliniu būdu primename apie savo buvimą“, – sakė Ukrainos kariuomenės operatyvinės komandos „Pietūs“ atstovė spaudai Natalija Humeniuk.

N. Humeniuk taip pat pažymėjo, kad priešui nepavyks atstatyti Antonivkos tilto.

Liudininkų teigimu, po naujų smūgių sugriuvo viena iš tilto perdangų, o nuolaužos nuskriejo į netoliese esančią Antonivkos gyvenvietę: „Sako, kad tiltas [lūžo] pusiau. Tilto jau nebėra, jis suskilo gabalais, o nuolaužos nuskriejo iki pat Antonivkos.“

Pasirodė informacijos, kad iki tiltui sprogstant juo važiavo 9 „KAMAZ“ sunkvežimiai su amunicija. Tikėtina, kad šių transporto priemonių sunaikinimas ir užfiksuotas liepsnojančio tilto nuotraukoje.

Šiuo metu detaliai nustatinėjamos suduotų smūgių pasekmės.

Tuo metu Rusijos žiniasklaida jau spėjo pareikšti, kad matoma tik „suveikusi oro gynybos sistema.“ Okupantai tvirtina, kad „priešlėktuvinės gynybos sistema kelių minučių laikotarpiu suveikė mažiausiai 10 kartų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją