Anot Vengrijos premjero, išvykę darbininkai sumokėjo daugiau mokesčių Didžiajai Britanijai, nei iš jos gavo išmokų, todėl jie neturėtų būti „diskriminuojami“. Būtent dėl šios priežasties D. Camerono iškelta sąlyga, pagal kurią atvykėliams ketverius metus nebūtų mokamos išmokos, jo nuomone, yra netinkama.

Iš kitos pusės, V. Orbanas pažadėjo bendradarbiauti su kitomis šalimis ieškant sprendimo, kuris patenkintų Didžiosios Britanijos lūkesčius.

Kartu su Vengrijos premjeru spaudos konferencijoje dalyvavęs D. Cameronas lankosi Europos šalyse, siekdamas persvarstyti šalies ir Europos Sąjungos (ES) santykius prieš referendumą, kuriame bus nuspręsta, ar Didžioji Britanija liks, ar pasitrauks iš ES.

D. Cameronas teigė vertinantis vengrų ir kitų ES narių piliečių indėlį į Didžiąją Britaniją.

„Aš esu atviras visiems pasiūlymams... Esu tikras, kad galime rasti sprendimą“, - tikino jis.

V. Orbanas teigia palaikantis kitas tris D. Camerono siūlomas reformas, tačiau nemato reikalo priimti socialinių išmokų draudimą ketveriems metams.

„Noriu, kad tai būtų visiškai aišku, mes nesame migrantai Didžiojoje Britanijoje. Mes esame gyventojai šalies, kuri priklauso ES, ir galime laisvai pasirinkti, kurioje ES valstybėje norime dirbti“, - sakė Vengrijos premjeras.