„Šiandien balsuosime dėl vyriausybės atidarymo“, - senate sakė C. Schumeris ir pridūrė, kad taip nusprendė susitardamas su senado daugumos lyderiu Mitchu McConnelliu.

C. Schumeris pranešė, kad daugumos lyderis M. McConnellas sutiko iki minėtos datos pradėti svarstyti imigracijos klausimą.

Anot C. Schumerio, įstatymo projektas dėl vyriausybės finansavimo artimiausias tris savaites gaus reikiamą balsų skaičių. „Artimiausiu metu vyriausybė turėtų atnaujinti darbą“, – sakė jis prieš balsavimą.

Senatas jau pradėjo balsuoti dėl įstatymo projekto, atnaujinančio vyriausybės darbą. Manom ,kad jam bus nesunkiai pritarta, o vėliau turėtų balsuoti Atstovų Rūmai.

Tam, kad būtų priimtas vyriausybės biudžeto projektas, finansuojantis valdžios veiklą iki vasario 8 dienos, Senate reikia 60 iš 100 balsų. Respublikonai šiuose Kongreso rūmuose turi vos 1 nario daugumą, todėl tam, kad įstatymas būtų priimtas, valdantiesiems į savo pusę reikia patraukti mažiausiai 9 demokratus.

Jei įstatymas bus priimtas Senate, jis turės grįžti į Atstovų Rūmus. Žemieji rūmai pirminį biudžeto variantą priėmė praėjusią savaitę, bet šį kartą jiems teks balsuoti dėl pakoreguotos biudžeto versijos.

Kaip skelbia CNN, šaltinių teigimu, mažiausiai trys demokratų senatoriai balsuos už valdžios darbo grąžinimą.

DELFI primena, kad JAV vyriausybės veikla buvo sustabdyta penktadienį,šalies politikams nesugebėjus iki termino pabaigos susitarti dėl trumpalaikio biudžeto plano.

Laikrodžiui mušant vidurnaktį, senatoriai toliau diskutavo apie susidariusią situaciją, o prezidento Donaldo Trumpo administracija išleido pranešimą, kuriame dėl susidariusios krizės kaltinami demokratai.

Įdomu tai, kad ši krizė JAV politiką ištiko per pirmąsias D. Trumpo inauguracijos metines. Trumpalaikį biudžetą priėmė Atstovų rūmai, tačiau projektas užstrigo Senate, kur valdantieji respublikonai turi minimalią daugumą - 51 iš 100 vietų. Tam, kad projektas būtų priimtas, reikėjo mažiausiai 60-ies senatorių pritarimo.

Prezidento atstovės spaudai Sarah'os Sanders teigimu, vyriausybės uždarymą lėmė tai, kad demokratai primygtinai reikalavo, jog būtų išsaugota apsauga nelegaliems imigrantams, į JAV atvykusiems vaikystėje.