Jis kalbėjo tiek nerišliai, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iš jo turėjo traukti kone kiekvieną žodį ir tuomet žvalgybininkas netyčia atskleidė tikruosius Kremliaus tikslus.

Visi saugumo tarybos posėdyje pasisakę politikai karštai gynė idėją pripažinti separatistines respublikas, vardijo įvairiausius argumentus, tik S. Naryškinas kalbėjo susijaudinęs ir šiek tiek nerišliai.

Tarsi norėdamas jam padėti, V. Putinas pasitiklino, ką žvalgybininkas galvoja: ar reikia pradėti derybų procesą su Vakarais, ar pripažinti Donbaso respublikas.

S. Naryškinas, regis, dar labiau sutriko ir patikino: „Palaikysiu pasiūlymą dėl pripažinimo“.

Tačiau V. Putinui toks atsakymas netiko. „Palaikysiu ar palaikau? – pasitikslino V.Putinas. – Kalbėkite tiesiai! Sakykite! Taip ar ne?“.

Ir tuomet S. Naryškinas išlemeno netikėtus žodžius. „Palaikau siūlymą dėl Luhansko liaudies respublikos ir Donecko liaudies respublikos priėmimo į Rusijos Federacijos sudėtį“.

V. Putinui toks išsireiškimas sukėlė juoką. „Mes apie tai nekalbame“, - šypsodamasis patikino Rusijos prezidentas.

Tačiau ekspertai nė neabejoja, kad Rusijai pripažinus separatistines respublikas, ji žengs ir tolimesnius žingsnius, kad šios teritorijos oficialiai taptų Rusijos dalimi ir būtų atplėštos nuo Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)