Keturios premjero Petteri Orpo dešiniojo sparno vyriausybėje esančios partijos ketvirtadienį paskelbė daugybę priemonių, kuriomis siekiama kovoti su rasizmu bei diskriminacija ir skatinti lygias teises.

„Suomijoje nėra vietos rasizmui“, – sakė P. Orpo. Politikai, pasak jo, turi rodyti pavyzdį kuriant saugią ir teisingą visuomenę.

Deklaracijoje minimos priemonės apima kovos su rasizmu kampanijas darbo rinkoje, sporte ir kultūroje, taip pat kovos su diskriminacija programas švietimo sektoriuje. Dokumentas kitą savaitę bus svarstomas Suomijos parlamente.

P. Orpo konservatyvi Nacionalinės koalicijos partija birželio mėnesį susitarė sudaryti valdančiąją koaliciją su dešiniąja populistine Suomių partija ir dviem mažesnėmis partnerėmis – Švedų liaudies partija ir Krikščionių demokratų partija.

Šį bendradarbiavimą nuo pat pradžių lydėjo krizės.

Vos po 10 dienų dešiniųjų populistų ekonomikos ministras Vilhelmas Junnila turėjo atsistatydinti dėl skandalo, susijusio su jo ryšiais kraštutinių dešiniųjų aplinkoje ir pokštais apie nacių simbolius.

Netrukus po to dar kilo aštrios diskusijos dėl rasizmo, susijusios su Suomių partijos lydere ir finansų ministre Riikka Purra, kuri praeityje viename tinklaraštyje rašė rasistinius ir smurtinius komentarus. Tai sukėlė aštrią kritiką ir spaudimą vyriausybei. R. Purra turėjo viešai atsiprašyti už savo komentarus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją