Suskaičiavus 44,2 proc. rinkėjų balsų, NCP jų surinko 21,5 proc., valdančioji Sociademokratų partija – 21 proc., o trečias yra pastarosios partneris valdančiojoje koalicijoje – 20,1 proc. rinkėjų palaikymo sulaukęs „Suomijos centras“.

Ketvirta – opozicinė partija „Tikrieji suomiai“ (9,8 proc. balsų), o po jos rikiuojasi kelios vyriausybės partijos, kurių rezultatai nesiekia 9 procentų.

Sekmadienį 20 val. pasibaigusių regioninių rinkimų Suomijoje galutiniai rezultatai bus viešai paskelbti sausio 26-ąją.

Šiuose rinkimuose Suomijos rinkėjai balsavo už kandidatus į regionines tarybas, kurios bus suformuotos po neseniai įvykusių 21 apskrities pertvarkymų. Jos perims iš municipalitetų sveikatos priežiūros institucijų, priešgaisrinių ir gelbėjimo tarnybų, įvairių socialinių paslaugų teikimo tarnybų priežiūrą.

Per anksčiau šį mėnesį vykusį išankstinį balsavimą savo valią išreiškė daugiau kaip milijonas žmonių, tai yra maždaug ketvirtadalis balsavimo teisę turinčių Suomijos piliečių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)