Absoliutus draudimas įsigalioja nuo lapkričio 15 dienos. Kaip primena ambasada, per Valimos, Nuijamos ir Imatros pasienio patiktos postus dviračiu iš Rusijos patekti į Suomiją nebegalima jau nuo lapkričio 9 dienos.

Jau anksčiau Suomijos pareigūnai sakė, kad nuo vasaros pabaigos nelegalių imigrantų iš trečiųjų šalių per sieną su Rusija skaičius vis auga. Dauguma jų sieną kirsti bandė dviračiais.

Kirsti Rusijos ir Suomijos sieną pėsčiomis draudžiama. Kaip pabrėžia Suomijos pasienio apsaugos pareigūnai, atvykti dviračiu buvo leidžiama remiantis pasienio tarnybų sudarytais susitarimais, kad pasienio teritorijų gyventojams, neturintiems savo automobilių, nekiltų problemų.

Šiuo metu Rusijos Federacijos piliečiai, įskaitant ir pasienio teritorijų gyventojus, su turistine viza į Suomiją atvykti negali, praneša meduza.io.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją