Suomijos premjeras Petteris Orpo apie tai pranešė per spaudos konferenciją, kurią transliavo „Yle“.

„Šiandien vyriausybė nusprendė uždaryti visus perėjimo punktus ties rytine siena“, – žurnalistams sakė P. Orpo.

Sprendimas įsigalios naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

P. Orpo teigimu, sienos uždarymo priežastis – smarkiai išaugęs prieglobsčio prašytojų iš trečiųjų šalių skaičius. Suomijos valdžia mano, kad jų veiksmus koordinuoja Rusija.

Paskutiniu metu jau tik vienas kontrolės punktas buvo paliktas atviras.

Suomijos pasienio tarnybos duomenimis, lapkritį į Suomiją iš Rusijos pateko apie 900 prieglobsčio prašytojų iš Afganistano, Kenijos, Maroko, Pakistano, Somalio, Sirijos ir Jemeno.

2016 metais panaši situacija prie rytinės sienos buvo sureguliuota derybomis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Tada Suomijos vidaus reikalų ministro pareigas ėjęs P. Orpo du kartus vyko į Maskvą aptarti šio klausimo. Tačiau praėjusią savaitę P. Orpo pareiškė, kad jo vyriausybė dabar neketina vesti derybų su Rusijos vadovybe dėl padėties prie rytinės sienos.

Balandį Maskva grasino, kad imsis „atsakomųjų priemonių“, pavadinusi Suomijos sprendimą prisijungti prie NATO „pasikėsinimu į mūsų saugumą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)