Nelaimė nutiko netoli Vokietijos sienos, Olandijoje. Patikslintais duomenimis, mažiausiai du žmonės žuvo, o sužeista bent 18, 6 jų – sunkiai, rašo BBC.

Per šou rytiniame Haksbergeno mieste perdirbtas pikapas didžiulėmis padangomis ir galingu varikliu tapo nevaldomas po to, kai pervažiavo per kelis išrikiuotus automobilius, juos traiškydamas.

„Sunkvežimis monstras“ pramušė užtvarą ir išlėkė į gatvę, kur stovėjo žiūrovai.

„Vadinamasis sunkvežimis-monstras įvažiavo į žiūrovų minią. Tai baisi nelaimė, per kurią žuvo du žmonės“, – pranešė miesto atstovai.

Internete patalpintame vaizdo įraše matyti, kaip automobilis su didžiuliais ratais pervažiavo per automobilius ir įvažiavo į pasirodymą stebinčių žmonių minią.

Haaksbergeno miesto, kuriame įvyko nelaimė, meras Hansas Gerritsenas spaudos konferencijoje informavo, kad žuvo vienas vaikas ir du suaugusieji. Dar 15 sužeista. Taip skelbia olandų nacionalinis transliuotojas.

Vienas iš renginio organizatorių, Geerlofas Kanis, vietos televizijai RTV Oost teigė, kad savivaldybė buvo išdavusi leidimą renginiui, kuris miesto centre vyksta kasmet. Jo teigimu, apsaugos tvoros buvo pakankamai toli nuo sunkvežimio pasirodymo vietos. Organizatorius spėjo, kad arba užstrigo sunkvežimio greičio pedalas arba blogai suveikė stabdžiai.

„Sunkvežimio monstro“ vairuotojas buvo sulaikytas, o dėl šio incidento pradėtas tyrimas, vietos žiniasklaida citavo policijos informaciją.