Pirmą kartą nuo popiežiaus išrinkimo prieš beveik metus atšaukiamas jo viešas renginys.

„Popiežius Pranciškus šįvakar nevyks į tą Romos seminariją, dėl nedidelio negalavimo su nedidele temperatūra, - sakoma atstovo Federico Lombardi pareiškime. - Jo gydytojas patarė jam praleisti suplanuotą renginį ir pailsėti“.

Pranciškui, kai jis buvo 21 metų, buvo pašalinta dalis dešinio plaučio. Nuo jo išrinkimo popiežiumi 2013 metų kovo 13 dieną nebuvo jokių ženklų, kad jo sveikata būtų prasta.

Popiežius toje seminarijoje turėjo kreiptis į kunigus ir seminaristus.

Ragina užjausti besiskiriančius žmones dėl žlugusios meilės

Kiek anksčiau popiežius Pranciškus penktadienį sakė, jog poras, kurių santuokos nenusiseka, reiktų „lydėti“, o ne „smerkti“, taip įsitraukdamas į skyrybų debatus, kurie išbando jo pažadą susieti Bažnyčią su šiuolaikiniu gyvenimu.

„Kai meilė nepasiseka, o ji nepasiseka daug kartų, mes turime jausti tos nesėkmės skausmą, lydėti žmones, kurie jautė savo meilės nesėkmę“, - sakė popiežius per kasdienes Vatikane aukojamas mišias.

„Nesmerkite jų! Eikite su jais! - sakė jis ir pridūrė: - Turime būti artimi broliams ir seserims, kurie patyrė meilės nesėkmę savo gyvenime“.

Pagrindinis klausimas yra tas, ar išsiskyrusiems ir dar kartą susituokusiems žmonėms turėtų būti leista dalyvauti švenčiausioje katalikiškų mišių dalyje – komunijoje. Tai pagal dabartines taisykles yra draudžiama, bet praktiškai šių taisyklių ne visada laikomasi.

Tos doktrinos pakeitimas savo ruožtu gali pakeisti Bažnyčios taisykles dėl santuokos anuliavimo ir iškelti platesnių klausimų dėl santuokos institucijos, išprovokuodamas emocingas diskusijas tarp tradicionalistų ir reformų šalininkų.