Tai pirmadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis UST.

„Saugumo tarnybos kontržvalgybininkai Donecko srityje sulaikė FSB informatorių, kuris rinko žvalgybos duomenis apie Rusijos raketos smūgio kavinei Kramatorsko centre padarinius“, – rašoma pranešime.

FSB labiausiai domino informacija apie žuvusių ir sužeistų žmonių skaičių. Rusai taip pat bandė gauti kuo daugiau duomenų apie galimą nukentėjusiųjų priklausimą Ukrainos gynybos pajėgoms.

FSB informatorius taip pat slapta stebėjo Ukrainos gynėjų dislokavimo ir judėjimo vietas pafrontės miesto teritorijoje.

„Okupantams reikėjo žvalgybos informacijos, kad galėtų parengti naujus oro smūgius regionui. Saugumo tarnyba demaskavo ir sulaikė piktadarį, kai šis Kramatorske vykdė naują priešo užduotį", – pridūrė UST atstovai.

Tyrimo duomenimis, FSB informatorius yra vietos gyventojas, kurį Rusijos specialioji tarnyba užverbavo šių metų pavasarį. Agresorių dėmesį jis patraukė savo antiukrainietiškais komentarais įvairiuose „Telegram“ kanaluose.

Priešo agentas sulaikytas. Vyksta tyrimas, siekiant nustatyti visas nusikaltimo aplinkybes.

Birželio 27 dieną Rusijos kariuomenė apšaudė Donecko srities Kramatorsko miestą dviem raketomis. Viena iš jų pataikė į piceriją miesto centre. Tada 12 žmonių žuvo, o dar 65 buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)