„Partijoje jaučiamas spaudimas, kad E. Kaili paliktų savo vietą Europos Parlamente“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas partijos narys.

Tačiau kitas graikų politikas teigė, kad ji tam priešinasi.

„Kol kas ji nenori atsisakyti mandato, nes žino, kad tai reikštų, jog prarastų parlamentinę neliečiamybę“, – sakė antrasis šaltinis.

PASOK pirmininkas Nikas Andrulakis po jos suėmimo penktadienį pareiškė, kad ji buvo pašalinta iš partijos.

Belgijos policija 44 metų buvusią televizijos laidų vedėją E. Kaili sulaikė praėjus kelioms valandoms po to, kai apklausai buvo sulaikyti dar keturi įtariamieji.

E. Kaili yra vieno iš keturių asmenų, EP Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos (S&D) parlamento nario padėjėjo, partnerė, teigė su byla susijęs šaltinis.

Areštai įvykdyti po kelių reidų 16 sostinės Briuselio adresų, kurių metu, anot Belgijos prokurorų, rasta apie 600 000 eurų grynaisiais.

Atliekant tyrimą dėl neįvardytos Persijos įlankos šalies, kuri, kaip įtariama, darė įtaką EP sprendimams, mokėdama grynaisiais pinigais arba teikdama dovanas aukščiausiems ES asamblėjos pareigūnams, taip pat buvo konfiskuoti kompiuteriai ir mobilieji telefonai.

Belgijos spaudos pranešimuose teigiama, kad tyrime figūruojanti šalis yra Kataras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)