Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka, informuoja UNIAN.

„Manau, kad dabar mums pavyks atskleisti netikėto Strelkovo-Girkino dingimo paslaptį ir sužinoti daugiau svarbių detalių apie teroristų įvykdytus nusikaltimus – pradedant Slovjansko miesto milicijos būstinės užėmimu ir baigiant kitais tragiškais įvykiais“, – rašo A. Geraščenka.

Arseno Avakovo patarėjas pažymi, kad teroristo sulaikymas nebuvo lengvas – pastarasis priešinosi.

„Vakar ryte grupė, kurią sudarė geriausi specialiojo būrio „Sokol“ vyrai, išvyko į sulaikymo vietą – tai buvo daugiaaukštis viename iš Konstantinovkos miegamųjų rajonų. Vyrai pakilo į 7 aukštą ir paskambino į duris – prisistatė komunaline tarnyba, esą norėjo patikrinti skaitliukus.

Tačiau teroristas pajuto, kad pas jį į svečius užsuko visai ne komunalinės tarnybos darbuotojai, tad, neatidaręs durų, ėmė šaudyti iš automatinio ginklo“, – rašo A. Geraščenka.

Milicijos pareigūnai neturėjo kito pasirinkimo ir ėmė šaudyti atgal – separatistas buvo sužeistas į petį.

Tik tada pareigūnams I. Strelkovo Girkino apsauginį pavyko sulaikyti. Medikai nukentėjusiam suteikė pirmąją pagalbą.

„Noriu pabrėžti, kad teroristas buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio. Panašu, kad jis neišsiblaivo jau penkis mėnesius“, – teigiama A. Geraščenkos pareiškime.

Teismas nusprendė, kad tyrimo metu separatistui bus taikomas areštas. Jis įtariamas bendrininkavimu pagrobiant ir nužudant žmogų, siekiant užvaldyti jo turtą ir pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (460)