Dėl „techninio incidento“ sustojus keltuvo kabinoms, jose įstrigusius 110 žmonių gelbėjo keturi sraigtasparniai, sakė vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as. Jis pridūrė, kad sraigtasparniai spėjo išgelbėti 65 žmones, bet sutemus operacija buvo nutraukta dėl sudėtingų skrydžio sąlygų.

Pirmosios pagalbos darbuotojai buvo atgabenti į įvykio vietą ir visą naktį praleis keltuvo kabinose su ten likusiais žmonėmis, sakė B.Cazeneuve'as. Gelbėtojai atvežė pledų, maisto ir vandens.

Vietinės policijos pareigūnas, neturintis leidimo kalbėti su žiniasklaida ir panoręs likti nežinomu, pranešė, kad incidentas įvyko „vėlyvą popietę“ Monblano slėnio keltuve, kurio viršutinė stotis yra 3 778 m aukštyje.

Prancūzijos policija teigė, kad evakuacija buvo nutraukta 21 val. 30 min. vietos (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Gelbėjimo operaciją planuojama tęsti penktadienį 7 val. 15 min. vietos (8 val. 15 min. Lietuvos) laiku.

Šamoni miesto meras Ericas Fournier televizijos kanalui BFM-TV anksčiau sakė, kad „iš esmės nėra ko bijoti“ ir pridūrė, kad gelbėti nukentėjusiuosius padeda italų pareigūnai.

Šis apžvalginis keltuvas jungia vidurinę Egijaus viršukalne ir Helbronerio viršukalnę. Kelionė juo trunka 30-35 minutes.

Iš kabinų atsiveria Vakarų Europos aukščiausių kalnų, ledynų ir giliai esančių slėnių gražiausi vaizdai. Šis keltuvas veikia tik vasaros sezonu, kai kalnus užplūsta daug alpinistų ir turistų.

Kitas keltuvas gabena slidininkus ir lankytojus iki Egijaus viršūnės apskritus metus.