„Daktaras Suleimanas Abdul Jabbaras, sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas, paneigė kai kuriose žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusį pranešimą, esą per pastaruosius įvykius žuvusių asmenų skaičius pasiekė 100. Jis patvirtino, kad žuvo ne daugiau 46 žmonių“, – trečiadienį vėlai vakare pranešė valstybinė naujienų agentūra SUNA.

Su protestuotojais siejamas Sudano gydytojų centrinis komitetas trečiadienį pranešė, kad saugumo pajėgoms pirmadienį jėga vaikant sostinėje šalia kariuomenės štabo vykusio sėdimojo protesto dalyvius žuvo mažiausiai 108 žmonės.

Balandį, po kelis mėnesius vykusių protestų prieš tris dešimtmečius trukusį autokrato Omaro al Bashiro valdymą, kariškiai nušalino prezidentą ir perėmė valdžią.

Tačiau protestuotojai liko prie kariuomenė štabo reikalauti, kad generolai greičiau perduotų valdžią civilinei administracijai.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius, Didžioji Britanija ir Jungtinės Valstijos pasmerkė saugumo pajėgų susidorojimą su sėdimojo protesto dalyviais.

Sudano gydytojų centrinis komitetas pareiškė, kad atsakomybė už žmonių žūtį tenka šalį valdančios kariškių tarybos „sukarintoms pajėgoms“.

Tuo metu tarybos generolai teigia, kad tai buvo nesėkminga „valymo operacija“, ir neigia, kad sėdimasis protestas buvo išvaikytas jėga.

Saudo Arabija ir Jungtiniai Arabų Emyratai, pagrindiniai valdančiosios kariškių tarybos rėmėjai, paragino „atnaujinti dialogą“ Sudane.