Protestų lyderiams, raginusiems milijonine demonstracija reikalauti civilinės vyriausybės, sekmadienį sustabdžius derybas su Sudano valdymą perėmusia struktūra, 10 narių karinė taryba pakvietė juos į susitikimą.

„Turime susitarimą dėl daugumos reikalavimų, pateiktų Aljanso už laisvę ir permainas dokumente“, – po tarybos ir protestų judėjimui vadovaujančios grupės lyderių susitikimo žurnalistams sakė karinės tarybos atstovas generolas leitenantas Shamseddine'as Kabbashi.

Jis nekomentavo svarbaus reikalavimo perduoti valdžią civilinei vyriausybei, bet sakė, kad „didelių ginčų nebuvo“.

Vienas susitikime dalyvavusių protestų lyderių Ahmedas al Rabia sakė, kad abi šalys taip pat susitarė suformuoti bendrą komitetą, bet nekomentavo, kokiu tikslu.

Po kelių minučių atskiru pareiškimu karinė taryba paskelbė, kad trys jos nariai atsistatydino. Tai padarė generolai leitenantai Omaras Zainas al Abdinas, Jalaluddinas al Sheikhas ir al Tayiebas Babikiras.

Trečiadienio vakaro įvykiai klostėsi vienam protestų lyderių Siddiqui Faroukui pasakius žurnalistams, kad demonstrantai „rengiasi visuotiniam streikui“, jei valdančioji karinė taryba atsisakys perduoti valdžią civilinei administracijai.

S. Faroukas taip pat sakė, kad planuojama „milijono dalyvių demonstracija“, patvirtindamas Sudano profesionalų asociacijos (SPA) raginimą ketvirtadienį dalyvauti milžiniškame proteste. Gruodžio mėnesį SPA rengė protestus prieš ilgametį šalies lyderį Omarą al Bashirą.

Pirmą kartą Sudano teisėjai paskelbė, kad prisidės prie šiuo metu vykstančio sėdimojo streiko prie armijos štabo, „kad paremtų permainas“ ir „nepriklausomą teismų sistemą“.

Demonstracijos gruodžio 19 dieną kilo centriniame Atbaros mieste, kaip protestai prieš O. al Bashiro vyriausybės sprendimą patrigubinti duonos kainas.

Šios demonstracijos greit išplito visoje šalyje ir virto mitingais prieš O. al Bashiro ir jo vietą užėmusios karinės tarybos valdymą.