Sudano nacionalinės civilinės gynybos tarybos pirmininko brigados generolo Abdul-Jalilo Abdul-Rahimo biuras nurodė, kad per pastarosios savaitės potvynius dar 120 žmonių buvo sužeisti.

Smarkios liūtys rugpjūtį ir rugsėjo pradžioje, t. y. per lietingojo sezono Sudane piką, visoje šalyje nuplovė nemažai kelių ir namų bei apgadino svarbią infrastruktūrą. Taip pat buvo nutraukta nemažai laidų, kuriais tiekiama elektra kaimo vietovėms, kurioms reikalinga humanitarinė pagalba.

Naujausios Jungtinių Tautų ataskaitos apie potvynius duomenimis, nuo potvynių nukentėjo apie 286,4 tūkst. žmonių ir buvo sunaikinta 16,9 tūkst. namų.

Civilinės gynybos taryba skelbė, kad 74 žmonės iš šiemet žuvusiųjų nuskendo, 32 žuvo sugriuvus jų namams, o dar šeši žuvo nutrenkti elektros srove.

Dėl šių metų liūčių labiausiai nukentėjo kaimiškosios vietovės šalies rytuose ir vakaruose. Sudano oficialioji naujienų agentūra SUNA trečiadienį skelbė, kad dėl stipraus lietaus sugriuvo naujai pastatyta cukraus gamykla netoli Kasalos miesto šalies rytuose.

2020 metais potvyniai ir smarkios liūtys Sudane nusinešė maždaug 100 žmonių gyvybes ir apgadino daugiau kaip 100 tūkst. namų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją