Šia naujiena R. Umerovas pasidalijo davęs interviu portalui nv.ua.

Derybininkų grupės narys pakomentavo informaciją, kad, atsižvelgiant į Ukrainos delegacijos pasiūlymą, Krymo ir Sevastopolio statuso klausimas su Rusijos Federacija (RF) bus aptarinėjimas 15 metų laikotarpiu. Anot R. Umerovo, jis nėra kokių nors terminų įvedimo šalininkas.

„Apie Krymą nekalbėjome aštuonerius metus, ši tema Rusijai buvo laikoma tabu, kurio Maskva neaptarinėja. Šiandien paaiškėjo, kad aptarinėsime Krymą, Krymo problemas, tai iš tikrųjų didžiulis proveržis. Mes jau pradedame aptarinėti Krymą, apie jokius 15 metų ir kalbos nėra. Aš nesu kokių nors terminų įvedimo ir dėmesio sutelkimo į juos šalininkas. Laikomės pozicijos, kad Krymo klausimas yra principinis Ukrainai, ir mes jį jau aptarinėjame“, – sakė R. Umerovas.

Taip pat jis pridūrė, kad Krymas yra Ukrainos derybininkų darbotvarkėje, ir jau tapo aišku, jog pusiasalio klausimas bus aptarinėjimas nuodugniau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)