"Mūsų saugumo tarnybos informavo mane, kaip ši medžiaga pateko į Ukrainą, bet tuos įrodymus dabar turi mūsų generalinis prokuroras, kuris galiausiai privalės atsakyti į šį klausimą", - pažymėjo prezidentas.

V.Juščenko sunkiai susirgo rugsėjo pradžioje, dalyvaudamas prezidento rinkimų kampanijoje, kurios metu varžėsi su tuometiniu šalies premjeru Viktoru Janukovičiumi - Ukrainos valdančiojo elito ir kaimyninės Rusijos favoritu.

Dėl kepenų pažeidimo ir keistų vočių ant veido V.Juščenko buvo paguldytas į ligoninę, tačiau tikslios diagnozės gydytojai negalėjo nustatyti tris mėnesius.

Galiausiai Vienos gydytojai gruodžio mėnesį padarė išvadą, kad V.Juščenko buvo apnuodytas dioksinu, kuris gali sukelti vėžį ir kitaip pakenkti žmogaus sveikatai.

"Neabejoju, tai mano oponentams vyriausybėje būtų buvusi labiausiai naudinga mano mirtis", - teigė V.Juščenko.

Tačiau jis atsisakė nurodyti šalį, kuri galėjo atsiųsti dioksino jo oponentams.

Prezidentas pridūrė, kad naujų jėgų jam suteikė masinės jo šalininkų demonstracijos Kijeve, kurios vyko jam siekiant panaikinti Valstybinės rinkimų komisijos, prezidentu paskelbusios V.Janukovičių, išvadas.

"Žinia, kad milijonai meldžiasi už mane, pasiekė mano širdį, - sakė jis. - Tačiau taip pat jutau pareigą gyventi. Mirti nėra labai originalu, bet gyventi ir eiti toliau - ypatinga".