Keturi iš sulaikytųjų buvo areštuoti ilgesniam laikui, du vėliau buvo paleisti, o vienas pasirodė neturįs 15 metų, todėl pagal šalyje galiojančius įstatymus negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, nurodė vietos policijos viršininkas Joergenas Karlssonas.

"Buvo padegta maždaug 10 automobilių", - sakė jis.

Pasak pareigūno, riaušėse dalyvavo nuo 50 iki 100 žmonių, dar iki 300 žmonių stebėjo juos gatvėse, ir jų "greičiausiai buvo daugiau nei sekmadienį".

"Žinome, kad kai kurie (riaušių) dalyviai atvyko iš kitų miesto rajonų", - nurodė J.Karlssonas.

Pirmieji neramumai šiame rajone prasidėjo sekmadienio vakarą - vietos jaunuoliai padeginėjo automobilius ir svaidė akmenis į policijos pareigūnus. Manoma, kad jie yra susiję su praėjusios savaitės incidentu, kai pareigūnai nušovė pagyvenusį vyriškį.

Antradienio rytą akmenimis buvo apmėtyti ugniagesiai, kurie mėgino užgesinti liepsnojančius šiukšlių konteinerius ir perdirbamoms atliekamos skirtas aikšteles. Buvo išdaužyti kelių namų langai.

Pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje vietos teisių gynėjai sakė, kad policija panaudojo per didelę jėgą, ir juos pravardžiavo "valkatomis, beždžionėmis ir negrais".

Husbio rajono daugiabučiai buvo pastatyti aštuntojo dešimtmečio pradžioje pagal prieštaringai vertinamą Švedijos "milijono namų programą". Juose gyvena maždaug 12 tūkst. žmonių, kurių maždaug 80 proc. yra kilę iš imigrantų.

2007 metais šalies valdžia pradėjo šiaurinių Stokholmo priemiesčių, kurių gyventojai turi mažas pajamas, gaivinimo programą, tačiau rajone gyvenančio jaunimo nedarbo lygis tebėra vienas aukščiausių Švedijoje.