Jos autorė – dienraščio „Gazeta Polska Codzienna“ darbuotoja Katarzyna Pawlak, sako, jog pradžioje manė, kad išprotėjo ir tai Smolensko tragedijos pasekmės, nes daug rašė apie šį įvykį.

Pasak žurnalistės, „šešėlis pasirodo lange ir išlieka keletą valandų“. Jį esą galima pamatyti tik iš ligoninės Soleco gatvėje salės, kurioje po operacijos ilgai gulėjo brolių dvynių Lecho ir Jaroslawo Kaczynskių motina. Žurnalistė tvirtina, kad į šią salę jau ateina maldininkai.

Lenkija – stebuklų šalis. Prieš gerą dešimtmetį viename iš Lenkijos miestų lange atsispindėjo Šv.Megelės Marijos atvaizdas su kūdikėliu ant rankų. Čia rinkosi šimtai maldininkų iš visos šalies, tačiau Lenkijos Katalikų Bažnyčia eucharistiniu stebuklu šio reiškinio nepaskelbė.

Dar platesnio atgarsio prieš ketverius metus susilaukė ostija Sokolkų miestelio bažnyčioje Palenkės vaivadijoje. Kunigas, dalindamas Komuniją, netyčia išmetė vieną ostiją ant grindų. Pagal Bažnyčios įstatymus, ji buvo patalpinta inde su vandeniu, kad ištirptų, tačiau po kurio laiko joje atsirado kraują primenantį dėmelė.

Ostija buvo atiduota ištirti Balstogės Medicinos instituto darbuotojams, kurie patvirtino, kad tai žmogaus kraujas, tačiau instituto Mokslo taryba šiai versijai nepritarė. Vėliau šio „stebuklo“ istorija prigeso, o jo galutiniai rezultatai nežinomi iki šiol. Žinoma tik viena, kad Katalikų Bažnyčia raudonos dėmelės atsiradimo ostijoje stebuklu nepaskelbė.