Rusijos prezidentas priima sprendimus dėl pajėgų judėjimo Donbase, pridūrė šaltiniai, kur praeitą savaitę rusai patyrė skaudų pralaimėjimą, bandydami net kelis kartus nesėkmingai kirsti strateginės svarbos upę Rytų Ukrainoje.

Šaltiniai pridūrė, kad V. Putinas vis dar artimai bendradarbiauja su generolu Valerijumi Gerasimovu, vadovaujančiu Rusijos ginkluotosioms pajėgoms — Ukraina praeitą savaitę teigė priešingai, esą, vyriausiasis karinių pajėgų vadas nustumtas į paraštes.

„Mes manome, kad V. Putinas ir V. Gerasimovas abu įsitraukę į taktinių sprendimų priėmimo procesą lygmeniu, kokio iš esmės mes galėtume tikėtis iš pulkininkų ar brigados vadų“, — teigia karinis šaltinis, turėdamas omenyje nesibaigiančius mūšius Ukrainos rytinėse teritorijose.

Maskvos pajėgoms kol kas nepasisekė pasiekti proveržio Donbase, kur mėnesį buvo rengiamasi puolimui, tačiau pastangos apsupti žymiai mažesnes Ukrainos pajėgas žlugo.

Daugiau informacijos, pagrindžiančios žvalgybos duomenis nepateikiama, nors ir duodama netiesiogiai suprasti, kad tokios žinios gautos iš žvalgybos šaltinių.

Jungtinių Valstijų armijos pulkininkai ir britų brigadų vadai įprastai vadovauja brigadoms, daliniams, sudarytiems iš kelių batalionų. Pastarieji —mažiausi Rusijos armijos operatyviniai vienetai.

Rusijos karinės pajėgos, lyginant su Vakarų, funkcionuoja pagal atgyvenusią tvarką, nurodymai įprastai siunčiami generolams karo lauke. Tik nepavykusi Rusijos invazija į Ukrainą privertė generolus pasiųsti arčiau fronto linijos, kur net dvylika jų buvo nukauta, teigia Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Valstybės vadovas tikrai turi geresnių užsiėmimų nei priiminėti tokius karinius sprendimus. Jis turėtų galvoti apie politinę strategiją, o ne veltis į kasdieninių problemų sprendimą“, – sakė buvęs britų armijos brigados vadas ir sausumos karybos ekspertas iš Tarptautinio strateginių tyrimų instituto Benas Barry.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)