Įtariamieji buvo sulaikyti vasario mėnesį Hortono Lygumų nacionaliniame parke; pas juos rasta 529 rūšių gyvūnų, kurių dauguma kurių gyvena tik šioje vietovėje, naujienų agentūrai AFP sakė Gamtos apsaugos departamento inspektorius Pradeepas Kumara.

Anot jo, šie asmenys lankėsi atogrąžų miškuose ir rezervatuose visoje šalyje.

Gegužės 28 dieną trejetas turės stoti prieš teismą dėl biologinio piratavimo ir neteisėto gyvūnų ir augalų rinkimo saugomose vietovėse.

„Mums pavyko išgelbėti 230 gyvūnų, tarp jų skorpionų, vorų, drugių, gekonų ir driežų; jie buvo paleisti į savo natūralias buveines“, – sakė P. Kumara.

„Kiti jau buvo negyvi“, – pridūrė jis.

Minėti rusai – biologas, archeologas ir IT specialistas – buvo areštuoti, bet paleisti už užstatą, dėl koronaviruso protrūkio pareigūnams siekiant sumažinti kalinių skaičių perpildytuose kalėjimuose.

Šri Lankoje yra patvirtinti 925 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, iš kurių devyni baigėsi mirtimi.

Biologiniu piratavimu kaltinamiems užsieniečiams paprastai yra skiriamos piniginės baudos arba įkalinimo bausmė, jeigu jie nesumoka baudų.

Praėjusių metų balandį dviems Kinijos piliečiams buvo skirta rekordinė 7,9 mln. rupijų (48 115 eurų) bauda už mėginimą išvežti 79 vabzdžius iš nacionalinių parkų.

Šiemet vienam kinas kinas buvo nubaustas 463 eurų bauda už bandymą kontrabanda išvežti 200 skorpionų.