„Tarp daiktų, kurių liekanų rasta, buvo juodo nailono skiaučių - tikriausiai iš kuprinės, taip pat, regis, šratų ir vinių nuolaužų, tikriausiai sudėtų į greitpuodį“, - FTB skyriaus Bostone vadovas Rickas DesLauriers sakė žurnalistams.

Skelbiama, kad abi bombos buvo sudėtos į tamsios spalvos nailoninius krepšius arba kuprines. Kaip matyti nuotraukose, tokią kuprinę rankose laiko baltaodis pusamžis vyras.

Įtarimų sukėlė žmogus ant stogo

Tuo metu JAV tinklaraštininkai ir žiniasklaida aptarinėja nuotrauką, kurioje ant stogo užfiksuotas paslaptingas žmogus. Jis atsitiktinai pateko į kadrą, kurį padarė balandžio 15 dieną Bostono maratone nugriaudėjusių sprogimų liudininkas, skelbia newsru.com.

Studento Dano Lampariello padarytoje nuotraukoje, kuri publikuota socialiniame tinkle „Twitter“, matyti pastato stogu einantis vyras, vilkintis šviesias kelnes ir tamsią striukę. Šio pastato fasadas yra toje pusėje, kur ties maratono finišo linija nugriaudėjo sprogimas, praneša „Christian Science Monitor“.

Nuotraukoje kaip tik užfiksuota sprogimo akimirka, tačiau ant stogo esantis žmogus nerodo jokių nerimo požymių – lyg žinotų, kad tai turėjo įvykti, svarsto tinklaraštininkai.

Sprogdinimų ratas „labai platus“

DELFI primena, kad kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl mirtinų sprogdinimų Bostone, o įtariamųjų ratas - labai platus, antradienį nurodė FTB.

„Įtariamųjų ir motyvų ratas tebėra labai platus“, - FTB specialusis agentas Rickas DesLauriers sakė per spaudos konferenciją, pridūręs, kad tyrimas dėl pirmadienį surengtų sprogdinimų vykdomas "metodiškai, kruopščiai, tačiau jaučiant skubumą".

R.DesLauriersas informavo, kad FTB, taip pat Bostono ir Masačusetso valstijos policijos pareigūnai rado įvairių įkalčių abiejų sprogdinimų vietose, įskaitant juodus nailoninius krepšius, kuriuose, kaip manoma, buvo paslėptos bombos.

Taip pat buvo rasta „šratų ir vinių fragmentų, tikriausiai sudėtų į užtaisą greitpuodyje“, o ši medžiaga buvo išsiųsta analizei į FTB laboratoriją Kvantike Virdžinijos valstijoje, R.DesLauriers sakė žurnalistams.

Iki antradienio vidurdienio gauta per 2 000 pranešimų apie šio išpuolio aplinkybes ir galimus jo organizatorius, pridūrė jis.

„Toliau nenuilstamai dirbsime apskritą parą, ranka rankon su mūsų partneriais, toliau tirdami tas gijas ir imdamiesi veiksmų, - aiškino R.DesLauriers, vadovaujantis FTB skyriui Bostone. - Kalbant apie tuos, kurie gali būti įtariami dėl šių veiksmų, mes uoliai dirbame, kad gautume atsakymų.“

„Kažkas žino, kas tai padarė. Bendradarbiavimas su bendruomene atliks esminį vaidmenį šiame tyrime“, - sakė jis.