Pasak leidinio, tai patvirtino keli žmonės, susipažinę su situacija.

Po incidentų iš Rusijos į Vokietiją nutiestuose dujotiekiuose „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ federalinė vyriausybė neatmeta kryptingos atakos galimybės, pažymi „Spiegel“.

Pirmadienį buvo sužinota, kad abiejuose vamzdynuose smarkiai krito slėgis. Vėliau paaiškėjo, kad iš jų dideliais kiekiais veržiasi dujos.

Galimų išpuolių prieš vamzdynų ir povandeninių kabelių tinklą Baltijos ir Šiaurės jūrose pavojus kėlė kariškių susirūpinimą dar prieš Rusijos įsiveržimą į Ukrainą.

„Pasauliniai povandeniniai tinklai turi didžiulę reikšmę energijos tiekimui, taip pat interneto stabilumui, bet, nepaisant jų svarbos, jie vis dar kažin ar apsaugoti nuo atakų ar diversijų“, - pareiškė aukštas Bundesvero atstovas. Incidentai dujotiekiuose „Nord Stream“ rodo, kad pavojus tikriausiai buvo nepakankamai vertinamas.

Tik praėjusį savaitgalį naujas Vokietijos karinio jūrų laivyno inspektorius Janas Christianas Kaackas įspėjo apie vamzdynų ir komunikacijos kabelių jūros dugne užpuolimo pavojų.

„Baltijos jūros dugne, taip pat ir Atlante yra tam tikra kritinė infrastruktūra, - sakė jis leidinio „Welt“ žurnalistams. – Ten galima greitai išjungti šviesą tokioms šalims, kaip, pavyzdžiui, Estija“.

Kaip jau buvo pranešta, antradienį buvo paskelbta apie didelius dujų nuotėkius iškart dviejuose vamzdynuose - „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“. Incidentų aplinkybės tiriamos. Danijos ir Vokietijos vyriausybės neatmeta sabotažo aktų galimybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)