Kaip tvirtina vienos didžiausių pažinčių agentūrų Kinijoje „Baihe.com“ konsultantė Zhou Xiaopeng, antrosios pusės neturintiems asmenims spaudimas susituokti kulminaciją pasiekia per kinų Naujuosius metus.

Bučinys už pinigus

Kažkas negali atsidžiaugti, kad populiariausia Kinijos interneto parduotuvė „Taobao“ jau turi ką pasiūlyti ir vienišėms – išnuomojamą arba netikrą vaikiną.

Čia galima rasti begalę klasifikuotų skelbimų, kuriuose už maždaug 120 litų per dieną siūloma vyriška kompanija šventėms. Toks „išsinuomotas“ stipriosios lyties atstovas apsimeta moters antrąja puse.

Kai kuriuose skelbimuose pateikiamas visas galimų paslaugų meniu. Pavyzdžiui, palydėjimas vakarieniauti už maždaug 13 litų per valandą ar bučinys į skruostą už 20 litų. Jeigu apsimetėlis vaikinas pasilieka nakčiai klientės šeimos namuose per kinų Naujuosius metus, jam mokama 200 litų miegant atskiroje lovoje ir 240 – jeigu miega ant sofos.

Sekso paslaugos čia nesiūlomos.

Vestuvės žinant, kad skirsiesi

Pažinčių konsultantė Z. Xiaopeng įsitikinusi: „Nuomotis vaikiną vizitui į namus yra pati blogiausia strategija. Tai sprendimas, kai daugiau sprendimų nėra“.

Ji tvirtina, kad kinų šeimose tarp tėvų ir vaikų nėra lygaus bendravimo. Tėvai verčia vaikus daryti tam tikrus dalykus, todėl atžaloms sunku prisipažinti nesusiradus antrosios pusės ar kad jos dar tebeieško. Tėvų nedomina, kodėl vaikai negali susirasti vyro ar žmonos. Jiems rūpi tik rezultatas.
„Viena mano klientė papasakojo istoriją, dėl kurios man suskaudo širdį, - toliau pasakoja pažinčių specialistė. - Ji pasakojo, kad tėvas nurodė jai ištekėti už vyro. Tai gali būti bet kas. Net jeigu vėliau ir tektų išsiskirti. Tai jį bent jau kiek nuramintų“.

Tikisi susirasti žmoną

Žemės ūkio produktų pardavėjas Li Le iš Tiandzino taip pat nusprendė išnuomoti save kinų Naujiesiems metams. Kiek sutrikusiu balsu vaikinas prisipažino, kad šiemet buvo pirmi metai, kai jis nusprendė nevykti pas savo tėvus centrinėje Kinijos Hebėjaus provincijoje, o vietoj to pabandė dirbti netikru partneriu.

Jis tikina tai darantis ne dėl pinigų, esą jis turi kilnesnių užsiėmimų. „Tai įdomus užsiėmimas, - sako vaikinas. - Aš galiu susirasti žmogų, kurio pomėgiai atitiks manuosius ir tai mums abiem suteiktų laimės“.

Iki šiol su juo susisiekė trys dešimtys moterų, tačiau Li Le tikina, kad sunku surasti kažką, kas juo pasitikėtų taip stipriai, jog ryžtųsi pasikviesti į namus švęsti kinų Naujųjų metų.

Ironiška, tačiau vaikinas vis dar laukia, kada jo skelbimu susidomės ypatinga mergina: „Geriausias rezultatas būtų, jeigu man tokiu būdu pavyktų susirasti merginą santuokai“.

Beprotiška idėja? Galbūt, tačiau netgi Kinijos populiarioji kultūra pripažįsta galimybę, kad apsimestinis vaikinas gali virsti tikru. Kultiniame kinų seriale „Renting a Girlfriend for Home Reunion“ vaizduojamas holivudiška meilės istorija tarp vienišo kino ir netikros jo merginos.

Taip, kinai vyrai taip pat naudojasi apsimestinių merginų paslaugomis, dažniausiai tai daro gėjai, apie savo seksualinę orientaciją negalintys prisipažinti savo šeimoms. Tačiau pažinčių specialistė Z. Xiaopeng teigia, kad moterims daromas didesnis spaudimas susirasti vyrą. Nors ir šioje srityje pastebimo pokyčiai.

„Kai devintame dešimtmetyje ar dar vėliau gimę žmonės taps tėvais, jie nenorės daryti tokio paties spaudimo, kokį jautė būdami jauni, - prognozuoja specialistė. - Tai greičiausiai užtruks du ar tris dešimtmečius“.

Vadinasi, Kinijos palydovai už pinigus dar turi kelis dešimtmečius savo įgūdžiams tobulinti. Li Le atveju jis vis dar turi galimybę, kad netikra svajonių mergina išsinuomos jį šventėms.